Follow a Farmer profil: Samuel Jussila

Jussila Farm, Janakkala

Samuel har en planteavlsproduktion på 130 hektar på sin store familiegård i Janakkala, Kanta-Tavastland. Han klarer, sammen med sin kæreste, alt arbejdet på gåden Jussila-gården består af 130 hektar mark, hvoraf 30 hektar er forpagtet. Derudover tilser Samuel 200 hektar skov, arbejder som deltids-rådgiver i en virksomhed der dyrker spidskommen og hamp, og holder foredrag for landbrugshøjskoler. Et ønske for fremtiden er at bygge en gård i den nordlige by Jussila.

  • Afgrøder: Vinterhvede, vårbyg, ærter og kommen
  • Produkter: Priaxor, Curbatur, Medax Max, Revystar XL

Filosofi

Gode ​​økonomiske resultater er eftertragtet på Samuels gård. Samuel arbejder hovedsageligt alene på gården og har derfor også dimensioneret maskineriet derefter. For eksempel er der kun én traktor på gården. Alle bedriftens aktiviteter analyseres, måles og noteres, hvad enten det er antallet af arbejdstimer eller mængden af ​​tømmer der høstes. Disse tal bruges til at optimere og effektivisere driften fra år til år.

Bedriften

Samuel har drevet slægtsgården, som ligger i Janakkala i Egentlige Tavastland, siden 2004. Samme år overgik han til direkte såning. Bedriftens hovedproduktion er frøavl. Det øvrige arbejde på bedriften knytter sig til landbrugsrådgivning, og derudover drives der skovbrug på et areal af ca. 200 ha.

Afgrøder

På bedriften dyrkes der mange forskellige planter på et areal på 130 hektar. Bl.a., På vår- og vinterkorn, kommen, oliehamp, ærter samt engplanter. Han leverer frø til videresalg til et nærliggende frøpakkeri. Hovedafgrøden i vækstsæsonen 2022 er vinterhvede. Jordarterne i Janakkala varierer fra muldjord til meget lerholdige jorde.

Produkter

Samuel nævner plantebeskyttelse som én af de ting, han er mest interesseret i i forbindelse med dyrkning. I vækstsæsonen 2022 er det Samuels plan at anvende følgende produkter fra BASF: Priaxor, Curbatur, Medax Max, Revystar og Neutralize vaskemiddel. Blandt de ting, han vil forsøge sig med på bedriften, er pesticiderne Balaya samt Revytrex og biostimulanten PPS..

Følg 7 landmænd igennem 2022 sæsonen, hvor de fortæller om deres oplevelser, udfordringer og ideer til forbedringer i deres dagligdag.

Udforsk andre profiler

Følg Heine Kjeldgaard og Hanghøj Svineproduktion på Nykøbing Mors i BASFs nye videoserie Follow a Farmer.

Følg André Lacobaéus produktion af slagtekyllinger og uldsvin i Ystad i BASFs nye videoserie Follow a Farmer.

Følg Kristian Johansson og sæsonen på hans gård i Uppsala, i BASFs nye videoserie Follow a Farmer.

Følg Jens-Martin og Feldum Gård i Sønderjylland i BASFs nye videoserie Follow a Farmer.

Top